[...] Przejdzmy do sedna sprawy - co i ile jeść żeby schudnąć? Jesli zależy Ci na szybkich (co nie znaczy nietrwałych) efektach i jesteś w stanie zrezygnować z ryżu, chleba, makaronu, owoców i praktycznie wszystkich innych weglowodanów to dieta ketogeniczna będzie najlepszym wyborem http://www.sfd.pl/temat161108/ W przeciwnym przypadku zapraszam [...]
[...] Jak zacząć?? - Zwiększ kaloryczność jadaną w ciągu dnia, następnie zwiększ ilość posiłków. - Staraj się spożywać jak najmniej przetworzone produkty takie jak: brązowy ryż, makaron razowy/z mąki durum... a nie ich "białe odpowiedniki" np. ryż biały. - Staraj się w każdym posiłku spożywać warzywa. Uważaj na warzywa bulwiaste. - Nie unikaj [...]
[...] dowolna ilość Pierś z kurczaka/indyka 120g Obiad: 1)Pierś z kurczaka/indyka/chuda wołowina/chude ryby (Dorsz,mintaj,panga,sandacz Ryż brązowy/biały/kasza gryczana/jaglana/makaron brązowy z mąki durum 40g Warzywa dowolna ilość 2)Pierś z kurczaka/indyka/chuda wołowina/chude ryby ( dorsz,mintaj,panga,sandacz,morszczuk ) Olej kokosowy 10g [...]
[...] o nim myślicie? Nie ma cukru w składzie), thunfish salat (różne odmiany) masło orzechowe (bez cukru, soli, i oleju w składzie), wiórki kokosowe i jedyną pszenną rzecz czyli makaron z pszenicy durum (pełnoziarnisty świderki i jasny taki do spaghetti). Niektóre z tych rzeczy jadam wręcz codziennie a inne pare razy w tygodniu. Jem 2300-2400 kcal [...]
[...] mięso, gotowane jarzyny i niewielkie ilości surowego masła. W diecie łatwo strawnej dozwolone są następujące produkty i potrawy; mąka pszenna, mąka ziemniaczana, makaron - nitki, lane kluski, kasza manna, ryż, kasza kukurydziana, inne kasze-przecierane, zupy na wywarach z włoszczyzny i chudego mięsa, dyni, ziemniaków przecieranych, [...]
[...] kukurydzianych, obwarzanek, pieczywa z mąki durum, pieczywa z mąkimacowej, pieczywa z otrębów pszenicy, pieczywa pszennego, pumpernikla, wysokoproteinowego chleba. Ziarna i makarony Wskazane: Nie ma ziarna i makaronu, które mogłyby być wskazane dla grupy 0. Unikać: Białej mąki pszennej, makaronu grysikoewgo, soba, ze szpinaku, mąki couscous, [...]
[...] kukurydzianych, obwarzanek, pieczywa z mąki durum, pieczywa z mąkimacowej, pieczywa z otrębów pszenicy, pieczywa pszennego, pumpernikla, wysokoproteinowego chleba. Ziarna i makarony Wskazane: Nie ma ziarna i makaronu, które mogłyby być wskazane dla grupy 0. Unikać: Białej mąki pszennej, makaronu grysikoewgo, soba, ze szpinaku, mąki couscous, [...]
[...] kukurydzianych, obwarzanek, pieczywa z mąki durum, pieczywa z mąki macowej, pieczywa z otrębów pszenicy, pieczywa pszennego, pumpernikla, wysokoproteinowego chleba. Ziarna i makarony Wskazane: Nie ma ziarna i makaronu, które mogłyby być wskazane dla grupy 0. Unikać: Białej mąki pszennej, makaronu grysikoewgo, soba, ze szpinaku, mąki couscous, [...]
[...] oraz proste (ze względu na budowę). Węglowodany proste znajdują się w owocach i cukrem tym jest fruktoza. Natomiast węglwodany złożone to głównie skrobia zawarte w ryżu, makaronach, kaszach, warzywach bulwiastych, produktach zbożowych, pieczywach... Z fruktozą problem polega na tym, że omija najwolniejszy proces glikolizy w wątrobie który [...]
[...] samym poczatku nie przejmujmy sie tym Zrodla weglowodanow:wszelkiego rodzaju kasze(gryczana, jaglana, kus kus, jeczmienna), ryz brazowy, platki owsiane, chleb zytni razowy, makaron z maki durum, makaron razowy, warzywa(nie wliczamy blonnika do zapotrzebowania), owoce(ograniczamy sie do 50g fruktozy dziennie) Wiem jak duza role odgrywa w dietach [...]
[...] papryki - pół pęczka natki pietruszki - kilka listków świeżego rozmarynu (niekonieczne) - 15 g oliwy z oliwek - sól, pieprz, odrobina słodziku ( bez aspartamu) - 150 g makaronu pełnoziarnistego nitki + dowolna surówka bez majonezu (np. z kapusty pekińskiej) + DO POJEMNIKÓW 75 g ryżu białego i 30 g suszonych moreli ( do spożycia po treningu [...]
[...] choć właściwie nie ma jednej śródziemnomorskiej kuchni. Każdy bowiem z narodów zamieszkujących wybrzeże Morza Śródziemnego stworzył swoją własną, specyficzną. Włoskiego makaronu w Grecji się nie jada. Z kolei hiszpańskie gazpacho czy grecka moussaka są obce Włochom. Jednak istnieje coś, co łączy wszystkie te kuchnie - to owoce i warzywa. Są [...]
Witam! Siemka wszystkim nazywam się Dawid ,aktualnie jestem po przerwie prawie rocznej spowodowanej wyjazdem za granice i ciężką praca,aktualnie trenuje 3 miesiące z czego 2 na 100% diecie.Moim celem jest REDUKCJA! chce się wyciąć jak najbardziej by później zacząć robić dobra masę z głowa. 1.Dane Wiek: 21lat (1992) Staż treningowy: od 2007 Waga: [...]
[...] . -owoce cytrusowe i krajowe: jagody ,jabłka, śliwki, nektarynki, brzoskwinie, rabarbar oraz dżemy-bez cukru (z fruktozą ) -węglowodany: chleb z pełnego przemiału, makaron z pszenicy durum, makaron z pełnego przemiału, ryż nie łuskany. Tych produktów nie łączymy z tłuszczem. -tłuszcze: oliwa z oliwek, tuńczyk w puszce, łosoś, oliwki, [...]
[...] z których czerpałam/ czerpię wartości odżywcze: BIAŁKO: filet z kurczaka, indyka, wołowina, białka jaj, ryby, odżywka białkowa WĘGLOWODANY : ryże różnego rodzaju, kasza, makaron 100% razowy bądź durum, płatki owsiane, ziemniaki OWOCE: jagody, maliny, borówki, jabłka, śliwki – jem tylko do południa i wliczam w ilość węgli Plan masowy: 1. B 30 [...]